DEFINISANJE USLOVA KORIŠTENJA WEB STRANICE www.jagycarriers.com

Uslovi korištenja odnose se na korištenje web stranice www.jagycarriers.com, kao i svih ostalih linkova u sadržaju. Korištenjem JAGY web stranica i linkova u sadržaju smatramo da prihvatate sve uslove koje je PRICHA D.O.O.,Vilsonovo Šetalište 10 Sarajevo, definisao u ovom dokumentu. (u daljem tekstu JAGY by Pricha).

JAGY by Pricha uslove korištenja može povremeno ažurirati, pa Vas molimo da ih s vremena na vrijeme provjerite. Vaše korištenje ovih stranica i nakon ažuriranja podrazumijeva Vaš pristanak na takve modifikacije i uslove. Ako se sa ovim uslovima korištenja ne slažete, samim tim niste ovlašteni za pristup i korištenje ove web stranice i ponuđenih sadržaja i linkova na istoj.

AUTORSKA PRAVA (COPYRIGHT)

JAGY by Pricha ima autorsko pravo na sadržaj ovih web stranica. Od strane JAGY by Pricha ste ovlašteni za pregled, preuzimanje, ispis, kopiranje, distribuiranje i upotrebu sadržaja objavljenog na ovim web stranicama ako su zadovoljeni slijedeći uslovi:

Ako nisu učinjene nikakve modifikacije bez prethodnog pismenog odobrenja od strane JAGY by Pricha, materijali se koriste samo u svrhu informiranja, te u lične ili nekomercijalne svrhe.

Svako pregledanje, preuzimanje i upotreba bilo kojeg dokumenta ili dijela dokumenta, objavljenog na ovoj web stranici, podrazumijeva Vaše prihvatanje Opštih uslova korištenja ove web stranice. Ako se sa izloženim Opštim uslovima korištenja ne slažete, svako pregledavanje, preuzimanje, kopiranje ili prosljeđivanje sadržaja, bilo elektronskim ili nekim drugim putem, Vam nije dopušteno. Ako ste zainteresirani za upotrebu ovih web stranica na drugi način koje nije naveden u opisu gore, molimo Vas da kontaktirate JAGYbyPricha putem kontakt forme na ovoj web stranici.

IZMJENA ILI DOPUNA SADRŽAJA/UKIDANJE SERVISA/WEB STRANICA

JAGY by Pricha zadržava pravo izmjena i dopuna sadržaja na web stranicama bez prethodne najave. Sadržaj na web stranicama JAGYbyPricha se redovno ažurira. JAGYbyPricha ima pravo u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga modificira ili ukloni bilo koju web stranicu ili web usluge koje putem njih nudi, sa ili bez prethodne obavijesti. JAGYbyPricha neće biti odgovoran ni Vama niti trećoj strani za promjenu ili ukidanje bilo koje od ovih web stranica ili web servisa. Stavke ovih Opštih uslova korištenja su važeće uprkos mogućem ukidanju ovih web stranica ili ponuđenih web servisa.

KOLAČIĆI

Upotrebom “kolačića”, ova stranica prikuplja Vaše podatke. Naše prikupljanje i obrada vaših podataka uz pomoć kolačića uređeni su politikom kolačića u ovom dokumentu, koju biste trebali pažljivo pročitati. Možete prihvatiti ili odbiti upotrebu kolačića odabirom dugmeta “Prihvaćam” ili “Ne prihvaćam”

LINKOVI

JAGY by Pricha u svom sadržaju ima linkove na druge web stranice ili izvore. JAGY by Pricha nije odgovoran za tekstualni i/ili reklamni sadržaj, odnosno za proizvode koji su na tim web stranicama/izvorima ponuđeni, kao ni za sadržaj koji je putem njih dostupan, mogućnost korištenja ili tačnost ovih sadržaja. Linkove koristite na ličnu odgovornost!

IZUZEĆE OD ODGOVORNOSTI

NAPOMENA:

JAGY by Pricha NE GARANTUJE:

DA JE SADRŽAJ NA OVIM WEB STRANICAMA OSLOBOĐEN OD GREŠAKA ILI POGODAN ZA SVAKU SVRHU;

DA ĆE OVE WEB STRANICE ILI WEB USLUGE FUNKCIONISATI BEZ GREŠAKA ILI PREKIDA;

DA ĆE BITI ODGOVARAJUĆI ZA VAŠE POTREBE, ODNOSNO NAMJERAVANE UPOTREBE;

DA IMPLEMENTIRANJE TAKVOG SADRŽAJA NEĆE NARUŠAVATI PATENTE, AUTORSKA PRAVA, ZAŠTITNI ZNAK ILI OSTALA PRAVA NEKE TREĆE STRANE.

PRESTANAK KORIŠTENJA

JAGY by Pricha NI U KOM SLUČAJU NIKOME NIJE ODGOVORAN ZA BILO KAKVU DIREKTNU, INDIREKTNU, POSEBNU ILI POSREDIČNU ŠTETU NASTALU OD UPOTREBE OVIH WEB STRANICA, UKLJUČUJUĆI BEZ OGRANIČENJA, GUBITAK DOBITI, PREKID U RADU, GUBITAK PROGRAMA ILI DRUGIH PODATAKA NA VAŠIM SISTEMIMA ZA OBRADU PODATAKA, ČAK I KAD SMO IZRIČITO OBAVIJEŠTENI O TAKVIM ŠTETAMA.

MODIFICIRANJE OPŠTIH USLOVA KORIŠTENJA

Izmjene i dopune ovih Opštih uslova korištenja neće biti važeće ako iste nisu objavljene od strane JAGYbyPricha na ovim web stranicama. Svaka izmjena objavljena na ovim web stranicama od strane JAGYbyPricha odmah postaje važeća, a svako dalje korištenje ovih web stranica ili ponuđenih web usluga podrazumijevati će Vaše prihvatanje izmijenjenih odredbi.

UVJETI KORIŠTENJA I POSLOVANJA

U Vašem je interesu pažljivo pročitati ove uvjete korištenja i poslovanja stranice jagy-carriers.com prije naručivanja proizvoda. Ako imate nedoumica u svezi glede Vaših prava molimo Vas da nam se javite pismenim, telefonskim putem ili putem elektronske pošte.
Svaki kupac JAGY nosiljki je odgovoran za sigurno i razumno korištenje istih, i dužan je poduzeti sve potrebne korake kako bi nošenje bilo sigurno za dijete, a navedeni su u uputama za korištenje nosiljki.
Molimo Vas i da pročitate upute o sigurnom korištenju nosiljki prije same uporabe. Mi Vas opskrbljujemo nosiljkama i ostalim priborom, a Vaša je dužnost informirati se o sigurnom nošenju.
S naše strane pokušavamo što vjernije dočarati stvarni izgled i boju naših nosiljki na našim slikama, međutim odričemo se odgovornosti kod odstupanja ili krivog shvaćanja stvarnih boja uslijed nedosljednosti kompjuterskih ekrana.
Plaćanje unutar Bosne i Hercegovine vrši se kartičnom uplatom na račun ili pouzećem, tj. plaćanjem gotovinom pri preuzimanju pošiljke. Sve inozemne uplate vrše se putem Monri računa, zaštićenim i sigurnim putem. Cilj nam je pošiljke poslati unutar pet radnih dana od uplate na račun. Ukoliko smo u nemogućnosti izvršiti slanje u zadanom roku, promptno ćemo Vas obavijestiti o tome.

MOLIMO VAS DA OVE UVJETE KORIŠTENJA PAŽLJIVO PROČITATE I PO POTREBI IH SAČUVATE.

Pri narudžbi sa stranice jagy-carriers.com ulazite u obvezujući ugovorni sporazum o kupnji temeljen na ovim uvjetima. Ovaj ugovor se može poništiti prateći određene korake o otkazivanju narudžbe.

ČESTO KORIŠTENI POJMOVI

Uvjeti korištenja – označavaju standardne uvjete i pravila korištenja kupnje i prodaje u ovom dokumentu
Ugovor – označava ugovor i kupnji i prodaji robe na ovoj stranici
Kartično plaćanje – označava kreditnu ili debitnu karticu kojom se obavlja plaćanje robe na stranici
Plaćanje pouzećem – je plaćanje gotovinom pri preuzimanju pošiljke.
Dostava – označava detalje dostavljanja pošiljke, odnosno adresu koje ste Vi dali
Roba – nosiljke i ostali pribor koji ste naručili s ove stranice i koji je dostupan za kupnju
Obrazac za narudžbu – elektronski obrazac koji je ispunjen i poslan s Vaše strane

UVJETI PRODAJE I NARUDŽBE

Kupiti možete bilo koju nosiljku i dodatke označene dostupnima na našoj stranici.
Zadržavamo pravo odbiti narudžbu u slučaju da smo istu iz opravdanih razloga u nemogućnosti ispoštovati.
Bilo kakve greške u narudžbi i pri ispunjavanju podataka ste dužni odmah javiti.
Nismo u mogućnosti naknadno dodavati robu u paket koji je već plaćen.
Sve cijene nosiljki su istaknute uz pojedine proizvode. Cijena poštarine se izračunava prilikom ispunjavanja narudžbenog obrasca.

DOSTAVA
Dostava robe se vrši poštom unutar BiH, a u inozemstvu pojedine pošiljke preuzima domicilni dostavljač, odnosno pošta. Važna napomena: budite sigurni da ste ostavili točnu adresu za obavljanje dostave kako bi se izbjegli mogu i nesporazumi i krive dostave. Također je poželjno da nam se javite odmah nakon primitka paketa te da isti odmah pomno pregledate. Nakon primitka paketa Vi ste za isti odgovorni.
Za povrat robe imate 14 dana od primitka iste. Povrat robe primamo ukoliko je pošiljka neoštećena, neoprana i u originalnom pakiranju te uz valjan razlog povrata. Ne prihvaćamo odgovornost za pogrešno rukovanje robom nakon što ste se obvezali pomno pročitati i prihvatiti uvjete poslovanja i sigurnog korištenja JAGY nosiljki.

UPUTE O SIGURNOM KORIŠTENJU I ODRŽAVANJU NOSILJKI

Kupac je odgovoran za pravilno korištenje i skladištenje odnosno održavanje JAGY nosiljki. Nosiljke se moraju prati prema uputama i držati u higijenskim uvjetima kako bi se smanjio rizik oštećivanja nosiljki.
Video upute za korištenje JAGY nosiljki nalaze se na stranici jagy-carriers.com.
Mrlje prvo očistite sa sapunom i vodom. Perite nosiljku u stroju za pranje rublja samo ako je prijeko potrebno, i to u hladnoj vodi s niskim okretajima ili bez centrifuge. Za pranje koristite samo tekući deterdžent bez omekšivač i optičkih izbjeljivača. Nosiljku prije pranja stavite u rupičastu vreću (ili jastučnicu) kako bi izbjegli oštećenja kopči ili petljanje naramenica. Nemojte izbjeljivati nosiljku. Sušite polegnuto ili objesite na stolicu, ali izbjegavajte izravno sunce.

KOMUNIKACIJA

Sva komunikacija se obavlja elektronskom poštom (emailom), a u iznimnim slučajevima telefonskim putem ili putem službene Facebook stranice Jagy. Sva komunikacija pismenim (email, Facebook poruke) i/ili telefonskim putem ne smije se dijeliti s trećim osobama i smatra se povjerljivom razmjenom informacija između Vas, kupca i nas, prodavača.

OPĆENITO

Nosiljke JAGY izrađene su od sigurnih materijala, koristi se industrijski konac i industrijske mašine za šivanje. Sve kopče i gurtne testirane su na opterećenja i vrlo sigurne za korištenje. Na sve šavove i kopče postoji jednogodišnja garancija.

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i Monri servisa, te obratno. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo trgovcima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla.

Svi naši poslodavci i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 Uslovi kupovine

Na stranicama trebaju biti istaknuti načini i uslovi plaćanja, te tačan opis načina i roka isporuke proizvoda ili pružanja usluge, kao i mogućnost povrata novca u slučaju reklamacija proizvoda ili otkazivanja korištenja usluga.

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, s PDV-om. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

DOSTAVA

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (zaposleniku tvrtke koja vrši dostavu). Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave.
Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelj kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.
Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio od prodavatelja ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.
Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana.
Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavatelja, prodavatelj više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe. Ako kupac umjesto dostave izabere opciju downloada proizvoda, prodavatelj se obvezuje poslati obavijest isključivo u obliku elektronske pošte kupcu na kojoj će se nalaziti linkovi za download i upute. Nakon primitka elektronske pošte (obavijesti o downloadu) kupac može odmah pristupiti downloadu proizvoda.

Vlasnik ove web stranice (www.jagycarriers.com) je:

Pricha d.o.o. Sarajevo

REG broj :65-01-0184-16

ID broj : 4202199040002

Adresa: Šibenska 3, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 465 540 

info@jagycarriers.com

Sva pitanja koja se odnose na  Uslove korištenja možete uputiti na gore navedenu adresu ili nas kontaktirati putem kontakt forme.

Zahvaljujemo se na posjeti i korištenju web stranice.

Challenge to change

Izrada web platforme je sufinansirana od strane Challenge to Change projekta i ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini

Die Trageschule Trained Partner
Challenge to change

Izrada web platforme je sufinansirana od strane Challenge to Change projekta i ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini

Die Trageschule Trained Partner

© Jagy Carriers 2021
Design by Jagy Carriers