Upute za nosiljke na kopče

SASTAVNI DIJELOVI JAGY NOSILJKE – BABY SIZE

NOŠENJE DJETETA NAPRIJED

1. Postavite nosiljku na ravnu podlogu kako biste podesili širinu panela. Panel se namješta s unutarnje strane pojasa, tako što se panel skupi na širinu da beba ima potporu od pregiba do pregiba koljena, te se učvršćuje pomoću čička.

2. Zakopčajte i stegnite pojas s krivom stranom prema sebi i pravom stranom prema van. Panel visi preko pojasa sa pravom stranom prema vama i krivom stranom prema van.

3. Bebu naslonite sebi na prsa i raširite joj nožice tako da su obje slobodne sa svoje strane panela. Bebu je sigurnije pridržavati za struk a ne guzu.

4. Podignite panel preko bebe tako da jednom rukom držite bebu a drugom dižete panel bebi preko leđa.

5. Navucite jednu po jednu naramenicu tako da slobodnom rukom uvijek držite bebu preko panela. Kad su vam obje naramenice na ramenima zakopčajte poprečni remenčić koji bi vam se trebao nalaziti ispod vrata. Sa zatezanjem naramenica poprečni remenčić spustit će se na idealnu visinu; otprilike posred lopatica

6. Kad je poprečni remenčić zakopčan stegnite naramenice tako da između vas i bebe stane najviše dlan. Sa stezanjem naramenica poprečni remenčić se spustio na idealnu visinu, na sredinu lopatica.

6a. Poprečni remenčić s naramenicama treba tvoriti slovo H. Njegova je uloga samo da pridržava naramenice. Ukoliko je previše stegnut više nalikuje na slovo K ili X i time stvara neugodne tačke pritiska na leđima, a tijekom duljeg nošenja može izazvati i bol u leđima. Dakle stežu se naramenice, a ne poprečni remenčić.

7. Kada je nosiljka dobro podešena bebino je tijelo centrirano u panelu nosiljke, gornji rub pojasa paralelan je s podom i bebina koljena su malo viša u odnosu na guzu: zdjelica s koljenima tvori slovo M, tj. beba je u polu čučećem položaju.

8. Visinu panela podesite tako šti ćete zategnuti gurtne koje se nalaze na vanjskoj strani panela. Na ovaj način podešavate visinu nosiljke. Idealna visina podržava bebin vrat, ali ne smije nikada prelaziti bebinu glavicu. Uvijek pazite da su bebini disajni putevi prohodni.

9. Zaštitna kapuljača se jednostavno prikopčava pomoću drikera koji se nalaze na ramenicama, a služi kao dodatna potpora bebinoj glavici kad spava ili kao zaštita od vjetra.

NOŠENJE DJETETA NA LEĐIMA

1. Zakopčanu nosiljku povucite na bok i podignite bebu. Raširite joj nožice, podignite panel preko leđa tako daju uvijek pridržavate slobodnom rukom.

2. Čvrsto uhvatite obje naramenice i lijevu naramenicu odmah navucite na lijevo rame, ili desnu na desno.

3. Prebacivanje bebe s boka na leđa najsigurniji je način prebacivanja za nemirne bebe koje se vole izvijati i skakutati u nosiljci

4. Desnu naramenicu pridržavajte lijevom rukom, ili desnom rukom, dok ju dodajete iz ruke u ruku sebi iza glave. Slobodnom rukom gurajte pojas dok vučete naramenice da smjestite bebu sebi na leđa.

5. Kad su vam obje naramenice na ramenima zakopčajte poprečni remenčić. On je visoko na vratu ali spustit će se 1-2 širine prsta ispod ključne kosti sa zatezanjem naramenica. Njegova uloga je samo pridržavanje naramenica, ne i preuzimanje težine stoga ga nemojte prezatenguti. Prezatenguti poprečni remenčić može uzrokovati tupu bol između lopatica i u vratu tijekom duljeg nošenja.

6. Stegnite naramenice u smjeru gurtni (prema iza i na dolje). 
Beba na leđima ima bolji pregled svega što se događa. Pripazite da joj panel seže najmanje do pazuha i da ima čvrstu potporu preko pola leđa. Kad je sve podešeno kako treba gornji rub pojasa paralelan je s podom, naramenice udobno sjedaju na rame i osjećate tek trećinu bebine težine.

Klikni
1
Whatsapp
- Pozdrav, kako vam možemo pomoći?
- Hello, how can we help you?